2010. szeptember 12., vasárnap

Bethesda Gyermekkórház

Végre eljutottak odáig a Táncolj Értünk! jótékonysági csoportos tánc szervezői, vagyis mi, a Mozgás Hálózata, hogy az összegyűjtött támogatást átadjuk a Bethesda Gyermekkórház képviselőjének.
A májusban megrendezett, korábbi Táncolj Értünk!, amely szintén a Fitbalance keretein belül zajlott, de annak nem szerves részeként, a Papp László Aréna előtt zajlott le. Ott táncoltuk el a már – reméljük – jól ismert koreográfiát, a nem túl kedvező időjárás – konkrétan nagyon hideg – ellenére. Sajnos, az már reggel is látszott, hogy nem lesz valami banana-meleg, de azért bíztunk benne, hogy sokan eljöttök, és reméltük, hogy a rendezvényről is ki tudunk csalogatni többeket.
Azzal a tapasztalattal már gazdagabbak vagyunk, hogy 1-1,5 óra spinning után senki nem fog kijönni a 8-10 fokos “melegbe”.

Az kisebb csalódást jelentett, hogy nem tudtunk annyi pénzt gyűjteni, amennyit szerettünk volna. Konkrétan 31.000 Ft-ot. Őszintén szólva kissé haragudtunk mindenkire en bloc, mi a szervezők en bloc…
Csalódottságunk érthető, figyelembe véve, hogy sikerült megnyernünk az esemény főszponzorának a SonyEricsson-t, akik 4 db mobillal támogatták meg jótékonysági eseményünket. Ezek lettek  a fődíjak. Emellett további támogatókat is találtunk: Kellogg’s-Bahlsen, Absolute Live, ActivLab, stb…
Így tehát az a szerencsés helyzet állt elő, hogy több, mint 30 csomagot tudtunk kisorsolni. Ez figyelembe véve az 500 Ft-os tombolát, kis fejszámolással könnyen elvezet oda, hogy gyakorlatilag szinte mindenki kapott valamit, aki vett tombolát, így a sorsolást idézőjelbe is rakhattam volna. Közben persze megnyugodtunk, és rájöttünk, hogy a szervezési pontatlanságok és figyelmetlenségek kiküszöbölésével tudunk több pénzt gyűjteni – végtére is ez volt az első Táncolj Értünk!…
Ezúttal tehát úgy döntöttünk, hogy már 9 óra 30 perckor elkezdjük a táncot, vagyis mi leszünk az első aktivitás a Fitbalance-on. Annak is az ingyenes részén, a Blikk Fitt színpadon. Így senkinek nem kell kimelegedve kijönnie, sőt velünk tudtok inkább bemelegíteni.

Hogy ezúttal kit támogatunk? Ez a jövő héten lesz véglegesítve, még tárgyalunk a kerülettel. Azonban az már most biztos, hogy a tavaszi eseményen visszatérünk a Bethesdához. Ugyanis nagyon sok mindent megtudtunk róluk, ami miatt eldöntöttük, hogy szeretnénk velük egy hosszabb távú partneri viszonyt kialakítani. Az senkit sem lep meg, ha egy kórház nehéz anyagi helyzetben van – ezzel így vannak ők is. De az nagyon megindító volt, hogy az országban csak náluk van égési osztály gyermekek számára. Tehát bárhol égési sérüléséket szenved egy kisgyermek, azt ők látják el, ennek ellenére maximálva van számukra a betegszám. Persze, ellátják őket, csak a limiten felül nem finanszíroz az állam… Így nekik kell máshonnan forrást találniuk. Ezt a munkát végzi az alapítványuk. Kiderült, hogy a kórház költségvetésének 10%-át támogatásokból finanszírozzák. Ilyenekből, mint a mienk például, de főleg az SZJA 1%-okból. Szóval minket meggyőztek. Ha ti is szeretnétek segíteni őket adományokkal, hamarosan megosztjuk veletek a bankszámlaszámukat, de addig is a honlapjukon is megtaláljátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése